Vergelijking van aanrecht in de keuken – traditionele producten versus stenen overlay

Er is een nieuwe optie beschikbaar voor aanrechtkopers. Het is een gefabriceerd stenen product dat is gemaakt om bovenop bestaande werkbladen van laminaat of tegels te worden geïnstalleerd. De vraag is; hoe verhoudt het zich qua waarde en prestaties tot traditionele aanrechtaanbiedingen?

Wat is het precies?

Het overlay “graniet” -product is een door Vergelijker de mens gemaakt mengsel van graniet, kwarts en andere steendeeltjes gemengd met harsen om een ¼ “dikke plaat te vormen. Het is geen graniet in zijn natuurlijke staat. Dit is in wezen hetzelfde als traditionele kwartsproducten zoals Silestone, Caesarstone en Cambria, behalve dat het niet zo dik is.

Maakt de dikte uit?

Zeker als het gaat om het uiterlijk van het eindproduct. Traditionele steenproducten zijn overal 1-1/2″ dik. Omdat de meeste mensen kiezen voor een ondergemonteerde gootsteen, is de dikte van het materiaal zeer duidelijk. Recensies van de ¼” overlay-producten hebben aangegeven dat het dunne materiaal er goedkoop uitziet. Andere kwartsplaatproducten worden ¼ “dikke platen aangeboden, maar bevelen deze alleen aan voor tegels of verticale oppervlakken.

Hoe verhouden deze producten zich tot de veelzijdigheid van het ontwerp?

Verreweg het meest veelzijdige product is Solid Surface (d.w.z. Corian, LG HiMacs, enz.). Solid Surface is een mengsel van acryl en polyester. Het kan worden gevormd tot organische vormen (thermovormen) en gepolijst tot verschillende glansgraden. Randprofielen worden alleen beperkt door uw verbeeldingskracht. Het is ook het enige product dat “geïntegreerde” gootstenen biedt, waardoor de siliconen rond de gootsteen worden verwijderd, waardoor ze hygiënischer en gemakkelijker schoon te maken zijn.

Traditionele steenproducten zoals graniet en kwarts bieden ook een duizelingwekkende reeks kleuren, randopties en zelfs een paar verschillende afwerkingen op het oppervlak. De meest voorkomende afwerking is glanzend; “lederen” (matte) afwerkingen worden echter steeds populairder. Sommige fabrikanten van stenen aanrechtbladen zijn ook in staat om verschillende andere afwerkingen op het oppervlak van steen aan te brengen.

Het stenen overlay-product biedt minder kleur- en textuuropties. Randopties zijn ook beperkt vanwege de dikte van het materiaal. Deze producten zijn alleen verkrijgbaar met één type glansafwerking.

Hoe zit het met de kosten van het verwijderen van oude werkbladen?

Over het algemeen is het verwijderen van oude werkbladen een snel en pijnloos proces. Een gerenommeerd aanrechtbedrijf ruimt alle rommel op die bij een verhuizing is ontstaan. Meestal duurt het verwijderen van laminaat ongeveer 30 minuten en voor tegels ongeveer 2 uur. De kosten van het verwijderen variëren afhankelijk van het soort werkblad dat u heeft. Sommige bedrijven kunnen zelfs uw oude werkbladen gratis verwijderen.

Hoe verhouden ze zich qua kosten?

Dit zal variëren afhankelijk van vele factoren. Over het algemeen zijn de steenbekledingsproducten qua prijs vergelijkbaar met gewone graniet-, kwarts- en vaste oppervlakteproducten. Exotische granieten en de “designer” kleuren van kwarts en massief oppervlak zullen duurder zijn.

Hoe zit het met duurzaamheid?

Dikte speelt ook een rol bij duurzaamheid. Aangezien de steenbekledingsproducten relatief nieuw zijn, is het te vroeg om te zeggen hoe goed ze in de loop van de tijd zullen standhouden. Sommige kopers hebben op HGTV-forums aangegeven dat het product in de loop van de tijd niet goed heeft standgehouden. Andere overlay-producten zijn in het verleden beschikbaar geweest; geen van hen is er nog steeds. Van traditionele producten zoals Graniet, Kwarts en Solid Surface is bewezen dat ze echt een leven lang meegaan.

Hier zijn enkele basistips:

1.) Elimineer uitstelgedrag: begin taken zo snel mogelijk. Hoe eerder u aan een taak begint, hoe eerder u deze kunt afmaken. Er kan ook voldoende tijd zijn om te controleren op kwaliteit. Op deze manier kan stapeling van taken worden voorkomen. Zo wordt u niet overweldigd door deadlines.

2.) Vermijd afleiding: Surft u veel op het web of gebruikt u Facebook tijdens werktijd? Tenzij surfen op het web en het gebruik van Facebook noodzakelijk zijn voor uw werk, moet u deze afleidingen vermijden. Afleidingen zijn er in verschillende vormen, maar waar het echt om gaat, is uw houding tegenover hen. In de meeste gevallen zijn afleidingen zelf gecreëerd en kunnen ze gemakkelijk worden vermeden, zoals meerdere geopende vensters op een computerscherm.

3.) Neem een pauze: als je merkte dat je wezenloos naar de computermonitor staarde, is het misschien tijd voor een korte koffiepauze. U bent misschien al enkele uren aan het werk zonder echt iets belangrijks te bereiken. Dit kan leiden tot stress en gebrek aan focus. Snelle pauzes kunnen u helpen uw geest op te frissen.

4.) Plan uw dag: dagelijkse routines maken dingen voorspelbaar en beheersbaar. Als u een dagelijkse planning voor uw werk heeft, bent u waarschijnlijk efficiënter. Impulsief gedrag kan worden vermeden en de tijd kan worden geoptimaliseerd. Planning moet ook het anticiperen op onvoorziene omstandigheden omvatten die ertoe kunnen leiden dat u afwijkt van uw routines.

5.) Organiseer taken: Taken uitvoeren per categorie en batches kan helpen om uw werk efficiënter en effectiever te maken. Je kunt bijvoorbeeld meerdere e-mails versturen binnen de eerste periode van je dienst. Door soortgelijke taken te groeperen, wordt uw werk minder verwarrend.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.