Hondenvoer kiezen – Wat u moet weten voordat u weer hondenvoer koopt!

Ben jij een van de vele hondenbezitters die zich zorgen maakt over wat je hond eet? Het kiezen van gezond hondenvoer kan een moeilijke taak zijn, tenzij u begrijpt waarnaar u op zoek bent.

Als u merkt dat uw hond zich niet lekker voelt, kan dat komen door het voer dat hij eet. Het voeren van uw dierbare huisdier kan meer kwaad dan goed doen. Agressie, hyperactiviteit en stemmingswisselingen zijn terug te voeren op wat uw huisdier eet. Gezondheidsproblemen zoals haaruitval, kanker en een kortere levensduur kunnen allemaal te maken hebben met het voer van uw hond!

Bij het shoppen in de dierenvoedingafdeling van een winkel waar je hondenvoer kopen, kun je letterlijk overweldigd worden door alle keuzes die je hebt. Hoe maak ik een weloverwogen keuze? Het eerste dat u moet doen voordat u een tas oppakt of draagt, is het etiket lezen. Je wilt er zeker van zijn dat je eten een gezonde keuze is. Bij het lezen van ingrediënten wil je twee hoofdingrediënten zien.

Vergeet niet dat het eerste vermelde ingrediënt het hoofdingrediënt is. Dat gezegd hebbende, de meeste hondenvoeding bevat dit ene ingrediënt. Je wilt natuurlijk “vlees” zeggen. Het is geen vleesbijproduct, het is een soort vlees. Als u ‘vleesbijproducten’ opsomt, houd het dan duidelijk. Dit zijn overgebleven vleesproducten die ongeschikt worden geacht voor menselijke consumptie. Ze zijn ook nooit goed voor je hond!

Het volgende vermelde ingrediënt zou een soort absorberende korrel moeten zijn. Zelfs als deze twee ingrediënten als eerste worden vermeld, is dit geen garantie dat het voedsel echt gezond is. Maar het is een goed begin!

Het kost wat extra moeite om hondenvoer te kiezen dat echt goed is voor je hond. Als u absoluut positief wilt zijn over de voedingsfactor, kunt u overwegen om uw eigen hondenvoer te maken.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.