Golfersparadijs: een balletje slaan op de prachtige banen van Estepona

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een levendig centrum waar maritieme aantrekkingskracht voldoet aan moderne faciliteiten. Zeilboten en luxe jachten dobberen subtiel in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De dynamische omgeving maakt het een optimale plek voor een ontspannen middagwandeling of een charmante nacht aan het water.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst bereikt zijn enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor gigantische kunstwerken, met scènes die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de online reputatie van Estepona als kunstgalerie voor buitengebruik, en geven een modern tintje aan de sociale identificatie.

De buitenkanten en esteponaspanje.nl muuroppervlakken van de gemeenschap dienen als canvas voor muzikanten over de hele wereld en uit de buurt, en ontwikkelen een buitengalerij met een moderne uitstraling voor het sociale landschap van Estepona. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en mooie outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De gastronomische scene in Estepona is een feest van Andalusische smaken en verse mediterrane componenten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) die gegrilde sardientjes en paella serveren met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de typische markt van Estepona, is een kookplek waar zowel bezoekers als burgers kunnen genieten van de beste groenten en fruit uit de buurt, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het regionale leven.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en welvarende kruidentuinen, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving van ongeëvenaarde elegantie aan zee.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende kruidentuinen, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een uitzonderlijke aantrekkingskracht aan zee. Of u nu de smalle wegen ontdekt, geniet van regionale specialiteiten, of gewoon geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona biedt een spannend resort voor mensen die op zoek zijn naar de echte schoonheid van Zuid-Spanje. Estepona, ook wel de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, is niet alleen een toevluchtsoord voor achtergrond- en natuurfanaten, maar ook de hemel voor golfspelers.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een selectie aan watersportactiviteiten.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een schuilplaats voor biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een aanzienlijke verscheidenheid aan plantenvariëteiten, waaronder een speciale locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen door themagebieden lopen, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde planten bewonderen die in dit tuinreservaat groeien.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze rondzwerven over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap, onthullen bezoekers geheime schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar burgers samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De kustlijn van Estepona pronkt met enkele van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke omgeving en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een selectie aan watersportactiviteiten.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een betoverende kustgemeenschap die gemakkelijk de conventionele Spaanse uitstraling combineert met moderne faciliteiten. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glinsterende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, de levendige samenleving en de pittoreske elegantie van de omgeving te ontdekken.

De toewijding van Estepona aan het behoud van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en maakt gebruik van schilderachtige bezienswaardigheden van de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de vooruitgang van de gemeenschap van vroeger naar het hier en nu in kaart brengen.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.